Uitvaartkosten

Uitvaartkosten

De totale kosten van een uitvaart lopen enorm uiteen en hangen samen met de keuzes die u maakt.

De kosten kunnen variëren van € 4.500,- tot € 10.000,- met uitschieters naar boven en soms net wat goedkoper. De genoemde totaalprijzen zijn inclusief mijn basistarief. In dit basistarief zitten nagenoeg alle standaard werkzaamheden en onkosten (onder andere: 24-7 beschikbaar, het samen vormgeven van de uitvaart van het begin tot het eind, het opstellen van een begroting, contacten onderhouden/leggen met leveranciers, wettelijke formaliteiten verzorgen, etc.)

Begraven of cremeren?

Een belangrijke kostenpost is het begraven of cremeren. Over het algemeen geldt dat begraven duurder is dan cremeren. Bij begraven speelt ook de keuze voor het graf mee; een particulier of algemeen graf. De kosten kunnen per begraafplaats en gemeente enorm verschillend zijn. Daarnaast zijn er onderhoudskosten bij begraven.

De kosten van een natuurgraf op een natuurbegraafplaats zijn doorgaans hoger, maar deze zijn éénmalig en er is geen sprake van onderhoudskosten.

Ontzorgen

Voor mij is het belangrijk dat ik u zoveel mogelijk ontzorg en dat ik u daarin begeleid waaraan u behoefte heeft, ook in financiële zin.
Uiteindelijk hangt de totaalprijs dus nauw samen met uw persoonlijke wensen ten aanzien van diensten en producten. Een uitvaart is maatwerk.

Zo snel mogelijk heb ik een begroting voor u klaar zodat u weet waar u aan toe bent en u niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Een deel van de kosten zijn direct bekend, voor een ander deel van de kosten zal ik “geschatte kosten” opnemen. Mogelijk komen er ook kosten bij waar u in eerste instantie nog niet aan had gedacht.

‘Carla bewaart de rust ten alle tijde. Zij ontzorgde ons echt.’

Wat als u een uitvaartverzekering hebt?

Carla Pieper Uitvaartbegeleiding is een onafhankelijke uitvaartonderneming en werkt met alle verzekeraars samen. Heeft u  een uitvaartverzekering bij bijvoorbeeld bij Dela, Monuta of ASR? Dan bent u niet verplicht om de uitvaart via hen te regelen. U bent volledig vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider. Het maakt niet uit waar u verzekerd bent.

Ik kan de uitvaart voor u verzorgen en regel het met uw verzekering zodat u daar geen omkijken naar heeft. Het bedrag wat u ontvangt zal ik in mindering brengen op de eindrekening. Dat kan aanzienlijk schelen.
Er zijn twee soorten verzekeringen, te weten de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldsom uitkeert aan de nabestaanden bij overlijden. De nabestaanden kunnen dit bedrag naar eigen wens besteden aan de uitvaart. Dit houdt in: met dit bedrag worden de uitvaartkosten betaald. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de premie en de polisvoorwaarden. Bij een kapitaalverzekering wordt geld uitgekeerd of kan de nota van de uitvaart ingediend worden. In de meeste gevallen gaat dit via de uitvaartbegeleider. Het bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke uitvaartnota.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering, ook wel ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’ genoemd, wordt de uitvaart volgens een ‘standaardpakket’ geregeld door de verzekeraar. Dit pakket vertegenwoordigt de verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. Denk aan een standaard uitvaartkist, een vastgesteld aantal rouwkaarten, de laatste verzorging van de overledene, de opbaring, een begrafenis of crematie enz.
 Maak u een andere keuze, dan betaalt u daarvoor. Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten omgezet in een geldbedrag als u kiest voor een andere uitvaartonderneming. Dit kan in enkele gevallen iets minder zijn dan het verzekerde bedrag.

‘Carla leefde met ons mee in ons verdriet.’

Geen uitvaartverzekering

Carla Pieper Uitvaartbegeleiding kan altijd de uitvaart voor u verzorgen ongeacht waar u verzekerd bent. Wanneer er sprake is van een verzekering zoeken we samen uit wat de waarde van de verzekering is. Mocht er geen verzekering aanwezig zijn ook dan kan Carla Pieper Uitvaartbegeleiding u helpen.

24/7 bereikbaar 06 - 589 613 13